Crisis.nl niet uit de lucht vanwege vele bezoekers

Gisteren tijdens de brand in een chemisch bedrijf in Moerdijk werd de website Crisis.nl gelanceerd om mensen zodoende te kunnen informeren over de situatie ter plekke. Echter ging al gauw de website uit de lucht en de logische gedachte was dat dit gebeurde vanwege de grote belangstelling. Dit blijkt echter niet het geval geweest te zijn maar de reden dat de site uit de lucht ging was een configuratiefout. Door een menselijke fout werd de site doorverwezen naar de verkeerde URL.

Wie de website bezocht kwam uit op remote.crisis.nl, echter staat hierop geen website maar het content management systeem achter de website. Door deze fout was dus niet alleen de website onbereikbaar maar ook het bijbehorende cms waardoor de fout niet snel hersteld kon worden en de website ongeveer anderhalf uur uit de lucht was.

Crisis.nl werkt met redirects, zowel in een normale periode als tijdens een ramp zoals zich gisteren voordeed. Als er niets aan de hand is verwijst de website door naar een pagina op Nederlandveilig.nl en als er een ramp is dan wordt er een aparte website online gezet.

Hosting

De website wordt gehost door ASP4All en dit bedrijf benadrukt dat de hosting in orde is ook in het geval van piekbelasting. "Het is jammer dat technisch alles in orde is, maar het aan de contentkant misgaat," verteld Martin Maas, security manager bij ASP4All.