Coverfoto toevoegen aan evenementen op Facebook

Facebook heeft de mogelijkheid toegevoegd aan pagina's van evenementen om een grote coverfoto toe te voegen vergelijkbaar met profielen, pagina's en groepen. Tot op heden was het altijd zo dat je als beheerder van een evenement op het sociale netwerk alleen een kleine afbeelding kon toevoegen die aan de linkerkant van de pagina werd geplaatst.

De grote foto wordt bovenaan de pagina geplaatst over de gehele breedte van de content met de advertenties er nog naast aan de rechterkant, zodoende is deze afbeelding dus minder breed (714 pixels) dan de afbeelding gebruikt op een profiel of een pagina. De coverfoto is wel hoger (264 pixels) dan de foto van groep maar weer minder hoog dan de foto van een profiel of pagina. Een ander verschil is dat er alleen een foto geupload kan worden en er dus niet nog een kleine profielfoto over de afbeelding heen wordt geplaatst.

De grote coverfoto zal worden geschaald naar een kleine thumbnail indien een evenement wordt getoond in het nieuwsoverzicht of wordt geplaatst op een timeline / profiel.

facebook_evenementen_coverfoto

Lees meer over: