[Video] Countryband zou Street View hebben gebruikt voor clip

Countryband Gunnar and The Grizzly Boys heeft een video gemaakt bestaande uit alleen maar beelden van Google Street View, althans dat is de bewering van de band. De clip die je hieronder kunt bekijken is de officiële video van de band voor het nummer Could Be Me.

In de omschrijving van de video wordt aangegeven dat het maken van de beelden op deze manier mogelijk is gemaakt dankzij een aantal vrienden bij Google waarvan ze de namen niet willen noemen om hun banen niet in gevaar te brengen. Tevens willen ze niet zeggen op welke locatie en op welke datum de beelden zijn geschoten door de auto van Google.

Hoewel het idee om op deze manier een video op te nemen origineel is kan niet met zekerheid gezegd worden of de beelden daadwerkelijk afkomstig zijn van een auto van Google, de kans is eigenlijk zeer groot dat dit niet het geval is. Zo zijn gezichten niet wazig gemaakt zoals dit normaal gesproken wel het geval is en de video is geplaatst op het videokanaal van RobBlissCreative, een Amerikaans bedrijf volgens een gebruiker op Reddit bekend om virale marketing. Tevens is het de vraag of medewerkers van Google hun eigen baan op het spel zouden zetten om dit mogelijk te maken voor de countryband.

Zonder een link naar de echte beelden op Google Maps is het beste om ervan uit te gaan dat de beelden niet echt zijn. Het bericht doet denken aan de hoax uit 2010, toen ging het bericht rond dat de Street View auto een bevalling op straat zou hebben gefotografeerd.