Cosmic Panda: Probeer de nieuwe layout van YouTube [screenshots]

Google heeft iets met panda's schijnbaar nu de panda ook opduikt op YouTube. Het gaat in dit geval om het nieuwste experiment van de videowebsite genaamd Cosmic Panda waarmee de volledige website in een nieuw experimenteel jasje wordt getoond. Onder andere de detailpagina's en videokanalen worden na activatie vernieuwd.

Er zitten een hoop nieuwe handigheidjes in zoals het eenvoudiger vergroten van een video. Dit doe je middels de nieuwe knoppen die direct onder de video staan. Op de detailpagina ligt de focus ook meer op de video zelf, de suggesties die normaal aan de rechterkant staan vermeld zijn nu verstopt onder de knop 'Suggested Videos' onder de video. De knoppen die normaal onder een video staan vermeld staan hier nog steeds zoals de knop om een video te delen. De omschrijving is verplaatst naar de rechterkant.

Kanalen

Wat betreft de videokanalen is het afspelen van een video niet meer mogelijk maar wordt er direct een overzicht getoond van de meest recente uploads. Dit zijn screenshots met links naar de daadwerkelijke video. Informatie over de eigenaar van een kanaal staat bovenin en aan de rechterkant. Nieuw is hier de mogelijkheid om als eigenaar van een kanaal verschillende templates te kiezen, momenteel zijn dit er vier.

De volledige navigatie, inclusief logo bovenaan de website wordt eveneens aangepast.

Activeren

Je kunt zelf deelnemen aan het experiment door naar deze pagina te gaan. Door later terug te keren naar deze pagina kun je tevens weer snel terugschakelen naar de huidige layout. Aan de linkerkant staat na activatie een blauwe feedback knop om opmerkingen in te sturen. In de komende tijd kan het goed zijn dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd.

Hieronder een aantal screenshots van diverse pagina's.

Lees meer over: ,