Cortana zal de persoonlijke assistent voor Windows Phone worden

Cortana zal de persoonlijke assistent voor Windows Phone worden

Apple heeft inmiddels al enkele jaren de persoonlijke assistent Siri, beschikbaar op de iPad en de iPhone. Google heeft Google Now en dan kan Microsoft uiteraard niet achterblijven.

Microsoft zou op dit moment bezig zijn met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent met de naam Cortana. De assistent moet zelf kunnen leren en zich kunnen aanpassen en op deze manier steeds intelligenter worden. Cortana is de naam van een personage uit de Halo-serie. Tijdens de gameplay van de spellen, voorziet Cortana de speler van achtergrondinformatie en tactische informatie, die de rol van Master Chief op zich neemt. In het verhaal is ze het instrument dat voorkomt dat de Halo-ringen geactiveerd worden. In de spellen is Cortana altijd een holografische vrouw waarvan hierboven een screenshot.

De persoonlijke assistent zou onderdeel uitmaken van Windows Phone 8.1, de update die waarschijnlijk begin volgend jaar zal worden uitgebracht van het bedrijf. Gebruikers kunnen vergelijkbaar met Siri Cortana met spraak besturen, op dit moment kent Windows Phone wel enkele simpele commando's maar Cortana moet dit naar een hoger niveau gaan tillen. Daarnaast komt Cortana waarschijnlijk ook naar Windows en naar de Xbox One.

cortana_microsoft