Contract om vijf maanden geen Facebook te mogen gebruiken

Facebook LogoPaul Baier uit Boston in de Verenigde Staten heeft een contract online gedeeld die hij zijn 14-jarige dochter heeft voorgelegd. Het contract heeft te maken met het gebruik van Facebook en waarschijnlijk zat zijn dochter iets te vaak op het sociale netwerk.

Onder de titel 'Facebook Deactivation Agreement' is te lezen dat de dochter akkoord gaat met het 'deactiveren' van haar account op het sociale netwerk van 4 februari tot en met 26 juni dit jaar. Paul Baier zet er wel een beloning tegenover in de vorm van geld, zo krijgt ze 50 dollar op 15 april en ze krijgt 150 dollar op 26 juni, de dag dat het contract weer af zal lopen. Met het ondertekenen heeft ze tevens haar wachtwoord moeten afgeven aan haar vader die het vervolgens heeft gewijzigd om te voorkomen dat ze in de komende maanden toch in de verleiding komt om in te loggen op het sociale netwerk. Als laatste moest ze aangeven waar ze het geld straks voor zal gaan gebruiken, ingevuld is hier 'stuff' :-).

Paul Baier heeft inmiddels nog een extra toevoeging geplaatst: "We are very surprised by all the media interest, but this was not the goal. Hopefully this will inspire a few other dad/daughter to consider a similar hiatus". Het contract sluit wat dat betreft aan op een eerder bericht van afgelopen maand. Dit ging over een moeder die haar zoon een iPhone cadeau gaf voor haar verjaardag samen met een eigen gemaakt contract bestaande uit 18 punten waarin precies stond hoe haar zoon met zijn nieuwe iPhone moest omgaan.

Een foto van het ondertekende contract van Paul Baier voor zijn dochter zie je hieronder.

facebook_contract

Lees meer over: