Contact moeder en dochter herstelt dankzij Facebook

Er duiken vaker verhalen op over hoe Facebook een rol heeft gespeeld bij het terugvinden van familieleden, recent zijn daar twee nieuwe verhalen aan toegevoegd. Als eerste gaat het om een moeder en dochter die na 48 jaar weer contact met elkaar hebben.

Joan Courchene Wehrmeyer trouwde op haar zeventiende en kreeg al snel een dochter, Stephanie Phillips. Echter na een ruzie tussen Wehrmeyer en de familie van haar man kwam het tot een scheiding, ze had sinds dat moment haar dochter nooit meer gezien.

Ondertussen vroeg Stephanie wel regelmatig aan haar vader over haar moeder maar kreeg hierop nooit antwoord. Gelukkig bleek Wehrmeyer een account op Facebook te hebben en Stephanie wist haar recent met behulp van haar man op te sporen. Ze spraken af en zodoende heeft Wehrmeyer voor het eerst weer haar dochter gezien sinds 48 jaar.

Vader en zoon

Een ander verhaal komt eveneens uit de Verenigde Staten. Don Gibson had 21 jaar lang zijn eigen zoon Craig niet gezien. Diverse pogingen om hem terug te vinden liepen helaas op niets uit totdat Gibson een account aanmaakte op Facebook, binnen een maand had hij weer contact met zijn zoon. 22 jaar geleden zat Gibson bij de Amerikaanse luchtmacht en werd gestationeerd in Groot-Brittanniƫ. Hij kwam hij Chrisse tegen met wie hij trouwde en al snel volgde zoon Craig. Toen het moment kwam dat Gibson terug moest naar de Verenigde Staten weigerde Chrisse om met hem mee te gaan en het contact verwaterde.

In de afgelopen jaren probeerde Gibson zijn zoon terug te vinden via traditionele media maar dit tevergeefs. Ondertussen was Craig een zoektocht begonnen op allerlei sociale media maar ook dit leverde niets op, tot een maand geleden. In de tussentijd is het snel gegaan en heeft Don zelfs plannen om in oktober te gaan verhuizen naar Groot-Brittanniƫ, niet alleen om zijn zoon weer te ontmoeten maar ook om te hertrouwen met Chrisse.

Lees meer over: