Consumer Preview Office 2013 gepresenteerd

De CEO van Microsoft, Steve Ballmer heeft zojuist tijdens een persconferentie de nieuwe versie van het kantoorpakket Office gepresenteerd bestaande uit Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher en Access. Eerder deze maand waren er berichten over opgelopen vertraging en op dat moment was de verwachting dat de Consumer Preview van Office 2013 beschikbaar zou komen binnen twee of drie weken. Het nieuws blijkt nu te kloppen en de Consumer Preview kan vanaf nu gedownload worden op deze pagina. Detail hierbij is dat tijdens de installatie de verschillende applicaties van het pakket al gebruikt kunnen worden terwijl de installatie op de achtergrond wordt afgerond.

SkyDrive

“We are taking bold steps at Microsoft,” “The new, modern Office will deliver unparalleled productivity and flexibility for both consumers and business customers. It is a cloud service and will fully light-up when paired with Windows 8.” aldus Steve Ballmer. Zoals de CEO aangeeft is er veel aandacht voor 'de cloud', zo is bedacht dat in Office nieuwe documenten automatisch opgeslagen worden in SkyDrive, de opslagdienst van Microsoft. Persoonlijke instellingen, templates en het laatste document waaraan gewerkt werkt zijn gekoppeld aan de login zodat je hierover op andere apparaten kunt beschikken.

Handig is overigens dat het nu mogelijk is om in Word 2013 PDF's te kunnen openen en te kunnen bewerken, iets wat tot op heden niet kon. In de praktijk zal dit inhouden dat zodra een PDF wordt geopend deze automatisch zal worden geconverteerd naar een Word document. In Office 2013 is er de integratie van Yammer (onlangs overgenomen) en Skype en qua uiterlijk is het pakket nu vergelijkbaar met de Metro-interface van Windows 8.

Nieuw is ook dat Office straks als abonnement afgesloten kan worden.

Windows XP en Windows Vista

Wat direct belangrijk is om te weten als je de testversie wilt gaan uitproberen is dat ondersteuning voor Windows XP en Windows Vista is komen te vervallen, Windows 7 of 8 is vereist. Verder is er 3.5 GB vrije ruimte nodig en minimaal 1 GB intern geheugen.

Overigens is er ook de bevestiging van het nieuwe simpele logo die je hierboven ziet staan, het nieuwe logo lekte vorige maand al uit. Hieronder enkele screenshots.

Lees meer over: ,