Conferentie Facebook op 30 april, weer voor het eerst sinds 2011

Conferentie Facebook op 30 april, weer voor het eerst sinds 2011

Op 30 april zal Facebook weer een eigen conferentie gaan organiseren zo heeft het sociale netwerk aangekondigd tijdens South by Southwest. De eerste keer dat de F8 Conference werd georganiseerd door het sociale netwerk was in mei 2007. Een volgende editie volgde in 2008 en toen werd Facebook Connect gepresenteerd evenals een nieuw design voor profielen. In april 2010 presenteerde het sociale netwerk onder andere Social Plugins zoals de tegenwoordig zeer bekende Like knop en in 2011 werd Timeline gepresenteerd. Na 2011 werd er geen conferentie meer georganiseerd door Facebook.

De conferentie zal plaatsvinden in het Concourse Exhibition Center in San Francisco en starten met een keynote van een uur gevolgd door enkele sessies. De keynote zal waarschijnlijk via een livestream gevolgd kunnen worden. Het is nog niet duidelijk wat het sociale netwerk precies zal gaan aankondigen op deze dag maar de verwachting is wel dat het om grote updates zal gaan. Er zullen meer dan 1500 ontwikkelaars aanwezig zijn.

Hieronder zie je de video van de keynote gegeven door Mark Zuckerberg in 2011. De conferentie werd toen geopend door komiek Andy Samberg die zich voordeed als de oprichter van het sociale netwerk. Hij begon met het introduceren van een aantal nieuwe 'features' voor Facebook totdat de echte Mark Zuckerberg op het podium verscheen.

Lees meer over: