Comic Sans dag 2013, Easter Egg Skype en Comic Sans-generator

comic_sans Het is vandaag de gehele dag Comic Sans dag. Het lettertype in 1996 ontworpen door Microsoft wordt inmiddels al enkele jaren in het zonnetje gezet door de Coen en Sander show op 3FM (vanmiddag van 16:00 uur). Meer over deze dag lees je hier.

Easter Egg Skype

Niet zozeer direct ter ere van deze dag maar wel geinig is een Easter Egg in Skype, tegenwoordig onderdeel van Microsoft. Door in het programma het lettertype standaard in te stellen op Comic Sans zal de kleine smiley die boven het veld staat om een nieuw bericht te typen niet langer meer vrolijk kijken maar juist verdrietig kijken. Deze Easter Egg zit inmiddels alweer enkele jaren verstopt in de chat van Skype en deze werkt nog steeds.

skype_comic_sans_easter_egg

Bekende logo's

Wil je eens bekijken hoe bekende logo's er uit zien als Comic Sans zou zijn gebruikt neem dan eens een kijkje op comicsansproject.tumblr.com. De blog werd in 2011 opgestart door de Comic Sans Defenders en inmiddels zijn er de nodige bekende logo's op te vinden zoals de logo's van Nintendo, Android, Kodak, Burger King, Atari, M&M's en HP. Because helvetica is sooo 2011 aldus de korte inleiding van de Comic Sans Defenders.

twitter_comic_sans

Websites omzetten

Dan is er de Comic Sans-generator die je kunt gebruiken om elke gewenste website om te zetten naar Comic Sans. De generator is gemaakt door Rachid Finge, Social Media Coördinator bij de NOS. Op de site vul je een adres in en na een druk op de knop 'Gaan' zal de ingevoerde website worden getoond met het lettertype. Wil je snel meerdere websites omzetten naar Comic Sans dan kun je terecht op comicsansdag.nl waar een bookmarklet is te vinden die je kunt toevoegen aan je eigen browser. Daarna kun je bij het bezoeken van elke willekeurige site op de knop drukken om Comic Sans toe te passen.

Heb je een eigen website die je graag ter gelegenheid van deze dag even wilt voorzien van het lettertype van Microsoft dan is er op de website ook een Javascript te vinden die ingevoegd kan worden. Na het plaatsen zal de betreffende pagina automatisch worden omgezet naar Comic Sans. Wil je niet dat een pagina automatisch omgezet wordt maar wil je wel bezoekers de gelegenheid geven om de pagina te tonen in Comic Sans dan is er op comicsansdag.nl ook een knop beschikbaar die ingevoegd kan worden op een site. Zodra een bezoeker klikt op de knop zal Comic Sans op de pagina worden toegepast.

Het automatisch omzetten van eenpagina kan eventueel ook bereikt worden door de onderstaande CSS te plaatsen. Plaats de code dan in de broncode tussen de head tags.

<style type="text/css">
* {
font-family:"Comic Sans MS", Arial !important;
}
</style>

comic_sans_dag_banner