CNN neemt mogelijk Mashable over

De bekende nieuwswebsite Mashable.com, in 2005 opgericht door de Pete Cashmore wordt mogelijk overgenomen voor nieuwszender CNN, momenteel eigendom van Turner Broadcasting System dat weer onderdeel is van Time Warner.

Volgens The New York Times worden er momenteel druk gesprekken gevoerd tussen beide partijen, CNN zou 200 miljoen dollar gaan betalen voor de website. Volgens Felix Salmon, een blogger voor Reuters zou op dinsdagochtend de overname al bekend worden gemaakt en dit nieuws werd direct al gevoed door het feit dat Adam Ostrow, executive editor bij Mashable onder het bericht op de Like knop klikte.

De nieuwszender zelf wilde verder niet ingaan op de geruchten, Adam Ostrow was eveneens niet bereikbaar voor commentaar en op de nieuwswebsite zelf, normaal gesproken vrij vlug met nieuwtjes bleef het vandaag stil betreffende de geruchten.

Medewerkers

Pete Cashmore heeft in ieder geval een mail gestuurd naar alle medewerkers waarin hij heeft aangegeven dat alle geruchten op Twitter niet waar zijn. Uit het bericht kwam echter niet naar voren of er momenteel gesprekken worden gevoerd met CNN waardoor hij de deur open laat staan voor een mogelijke aankondiging in de komende weken. Mocht het tot een overname komen dan zou dit de grootste overname van CNN ooit zijn.

Lees meer over: