Cloud Print duikt op in Chromium, binnenkort in Google Chrome

In de afgelopen weken zijn er diverse nieuwe experimenten (about:labs) toegevoegd aan Chromium waaronder een experiment om automatisch verouderde, onveilige plugins uit te schakelen. Nu is er in een recente Chromium build een volgend experiment opgedoken, Google Cloud Print. Kort samengevat is het doel van Cloud Print dat elke applicatie op elk apparaat op elke printer ter wereld moet kunnen printen.

Zodra het experiment geactiveerd is komt er een optie bij in de instellingen van de browser onder het tabblad 'Under the Hood'. Hier kan Cloud Print dan geactiveerd worden door in te loggen met een Google account zoals hieronder in de screenshot te zien is.

Nadat je ingelogd bent komt er een knop bij in de instellingen genaamd 'Manage Print Settings'. Het klikken hierop brengt je naar het adres: google.com/cloudprint/manage.html, een pagina om afdruktaken en printers te beheren. Dit is tevens waar het nu spaak loopt.

Het experiment zal in de komende tijd verder uitgewerkt worden en op een gegeven moment beschikbaar komen in de developer en canary versie van Google Chrome.