Claim je eigen e-mailadres van Facebook

Facebook is het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe berichtensysteem naar meer gebruikers aan uit te rollen wat betekent dat je straks je eigen mailadres van Facebook kunt gaan claimen (als je deze nog niet had). Om te bekijken of je al over het nieuwe systeem beschikt en een adres kunt koppelen ga je aan de linkerkant naar Messages / Berichten.

Als dit het geval is zie je direct een Upgrade melding in beeld komen. Nadat je deze doorlopen hebt kun je gebruik maken van het nieuwe systeem en staat bovenaan de optie om je eigen mailadres te claimen. Het mailadres is gekoppeld aan je gebruikersnaam en zodoende heb je dus niet de mogelijkheid om een andere naam te gebruiken.

Nadat je het nieuwe mailadres in gebruik hebt genomen worden nieuwe berichten automatisch getoond. Je hoeft de pagina niet te verversen om nieuwe berichten te zien. In de test duurde het 10 minuten voordat een bericht binnenkwam op het nieuwe mailadres.

Elk bericht heeft een knop om het bericht te markeren als ongelezen en een knop om het bericht te archiveren. Gearchiveerde berichten zijn te bekijken door onderaan het venster op Archived te klikken. Een aantal screenshots hieronder.

Lees meer over: