Chromebook Pixel gepresenteerd door Google, 1299 dollar

chromebook_pixel_logo Google heeft een nieuwe Chromebook aangekondigd, de Chromebook Pixel waarvan recent al een video uitlekte op internet. Het nieuwe apparaat (297.7 x 224.6 x 16.2 mm) is gericht op gevorderde gebruikers die de cloud volledig omarmt hebben, het doel van het bedrijf was dan ook om de best mogelijke laptop te ontwerpen. Afgelopen jaar presenteerde het bedrijf juist nog 'the computer for everyone' voor slechts 249 dollar.

De Chromebook Pixel heeft een 12,85 inch aanraakscherm van Gorilla-glas met een resolutie van 2560 x 1700 pixels, het aantal pixels per inch is 239. Het apparaat heeft een Intel Core i5 processor, 4GB intern geheugen, een 32 GB of 64 GB solid state drive, drie microfoons, twee USB 2.0 poorten, een toetsenbord met achtergrondverlichting, een HD webcam, een Mini DisplayPort en een 2-in-1-kaartlezer. De batterij gaat 5 uur mee.

De goedkoopste variant (32 GB en Wi-Fi) kost 1299 dollar, een duurder model met 64 GB plus 4G ondersteuning is er voor een bedrag 1449 dollar. Kopers krijgen er wel gratis 1 terabyte Google Drive opslagruimte bij voor drie jaar. Vooralsnog kan de Chromebook Pixel alleen aangeschaft worden in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk via Google Play. Binnenkort zal de laptop ook verkrijgbaar zijn op BestBuy.com. Enkele foto's van de nieuwe Chromebook Pixel zie je hieronder evenals een video van de laptop.

Lees meer over: , ,