Chrome Web Store waarschijnlijk in oktober

In mei tijdens Google's conferentie Google I/O werd een online open marktplaats aangekondigd voor Google Chrome en Chrome OS. Tijdens een presentatie op GDC Europe, een conferentie voor gameontwikkelaars werd door Google gemeld dat de webwinkel waarschijnlijk al in oktober zal worden geïntroduceerd.

Een belangrijke trekpleister voor de nieuwe shop moeten spellen worden. Mark DeLoura, Developer Advocate bij Google gaf de presentatie en hij gaf aan dat het tegenwoordig lastig is om goede online spellen te vinden. De webwinkel moet dit 'probleem' op gaan lossen en het zodoende makkelijker maken voor gebruikers om de beste spellen te vinden en te spelen. Daarom zullen gebruikers van Chrome straks de mogelijkheid krijgen om spellen te waarderen en reviews te schrijven.

Het installeren van spellen gaat op dezelfde manier als andere applicaties uit de webwinkel en worden als snelkoppeling toegevoegd aan de Nieuwe Tab pagina. Er zullen een aantal spellen gratis zijn met daarnaast een reeks betaalde spellen die eenvoudig aangeschaft kunnen worden middels Google Checkout. Abonnementen worden ondersteund evenals probeerversies. Het is daarbij even de vraag in hoeverre betaalde versies succesvol zullen zijn omdat Google Checkout slechts in 13 landen beschikbaar is.

Een aantal screenshots van Chrome Web Store afkomstig uit de presentatie van Mark DeLoura en Michael Mahemoff hieronder evenals de presentatie zelf. Wat overigens opvalt in de screenshots is een banner van Fifa 2010 evenals Plants vs. Zombies.