Chrome toont welke tabbladen geluid maken en andere updates

Google heeft aan de ontwikkelaarsversie van Google Chrome een kleine feature toegevoegd waarmee het eenvoudiger wordt om uit te vinden welke website geluid maakt. In het geval dat je bijvoorbeeld een radiozender hebt openstaan, een video afspeelt op YouTube of als er een reclame wordt afgespeeld zal er een geanimeerd icoon op het tabblad worden getoond, handig als je veel tabbladen open hebt staan en het tabblad zoekt waar geluid vandaan komt. De feature werkt echter nog niet in combinatie met Flash.

chrome_animatie

Chrome Beta

Ondertussen heeft Google recent ook een aantal nieuwe features toegevoegd aan de bètaversie van de browser. Naast een verbeterde spellingscontrole heeft Google in deze versie het nieuwe applicatiemenu doorgevoerd. De Chrome App Launcher kan geactiveerd worden door in de adresbalk 'About:flags' in te voeren en in het overzicht vervolgens het experiment op te zoeken. Na het activeren wordt er een icoon toegevoegd aan de taakbalk van Windows, het klikken op het icoon toont een menu met applicaties. Het gaat dan alleen om packaged apps, dit zijn applicaties bestaande uit HTML, CSS en Javascript die onder andere offline kunnen werken. Het betreft dus nog een preview.

chrome_app_preview

Chrome Stabiel

Afgelopen week kwam ook nog een nieuwe stabiele versie van de browser uit. De nieuwe versie heeft ondersteuning gekregen voor spraakherkenning via de Web Speech API en zodoende kunnen ontwikkelaars van applicaties voor de browser nu spraakherkenning gaan inbouwen. Tevens is met deze versie het nieuwe beleid betreffende extensies doorgevoerd. Het is niet meer mogelijk voor derden om extensies stilletjes toe te voegen aan de browser omdat hier flink misbruik van werd gemaakt. Vanaf nu moeten toegevoegde extensies door derden handmatig geactiveerd worden in Google Chrome.

chrome_extensies_blokkade

Advertenties

Als laatste heeft Google recent getest met het tonen van advertenties in de browser. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien wordt er bovenaan op de nieuwe tabbladpagina een advertentie getoond voor een Chrome Book van 249 dollar. De gebruikers die deze advertentie zagen staan lieten weten op Twitter hier niet heel erg enthousiast over te zijn.

google_chrome_ad

Lees meer over: , ,