Chrome-experiment: Vind je weg naar Oz

Vind je weg naar OzGoogle heeft in samenwerking met Disney en UNIT9 een nieuw Chrome-experiment getiteld Vind je weg naar Oz. Het experiment werd gemaakt ter ere van de nieuwe film 'Oz The Great and Powerful' die vanaf 14 maart in de bioscoop te zien zal zijn.

"Met het experiment stap je in de voetsporen van de tovenaar zelf, die je leiden van een stoffig circus in Kansas naar een levendig land." aldus de omschrijving van het experiment te vinden op findyourwaytooz.com. Je hebt uiteraard browser Google Chrome en een vrij nieuwe computer nodig en op de homepage moet er eerst gekozen worden tussen 'Standaard: Voor meer snelheid' en 'HD: Voor en betere grafische weergave'. Voor alle gebruikers met een tablet of smartphone is er een aangepaste versie beschikbaar.

Je kunt naar het circus gaan om muziek te componeren en foto's te bewerken en je kunt met de zoötroop je eigen film maken. Tijdens de reis naar Oz verschijnt er nog een tornado maar degene die deze weet te omzeilen krijgt aan het einde een stukje van de film te zien. Google geeft aan dat de 3D-omgeving van ‘Find Your Way To Oz’ is gemaakt met technologieën zoals WebGL en CSS3. Het geheel wordt geoptimaliseerd met audio-effecten van Web Audio Application Programming Interface (API). Het fotohokje en de zoötrope zijn gemaakt met de getUserMedia-functie van WebRTC, dat websites toegang biedt tot de webcam en microfoon van jouw computer mits toestemming voor gegeven.

Lees meer over: , , ,