Chrome Experiment tovert elke website om in een 3D-doolhof

world_wide_maze_chrome Het team van Google uit Japan heeft een nieuw experiment gemaakt voor browser Google Chrome. Het gaat om het Chrome experiment World Wide Maze, een verslavend spel waarmee elke gewenste website omgezet kan worden in een 3D-doolhof.

Het spel spelen is het leukste in combinatie met een iPhone of een mobiele telefoon met Android waarmee een koppeling kan worden gemaakt al is spelen zonder telefoon en met toetsenbord ook gewoon mogelijk. Als je een mobiele telefoon gebruikt dan wordt het gebruik van Google Chrome aangeraden. Het spel spelen kan door te gaan naar chrome.com/maze/ en hier te klikken op de knop start. Er volgt dan een korte uitleg in vier stappen waarna de mogelijkheid volgt om een telefoon te koppelen middels de synchronisatiefunctie, het scannen van een QR-code of door een link te typen of te mailen.

Zodra de koppeling succesvol is gemaakt kan er een website ingevoerd worden om deze om te toveren tot een 3D-doolhof. Je kunt het balletje laten rollen door je toestel telkens te draaien, eventueel kun je dan alsnog het spel spelen met je toetsenbord middels de pijltjestoesten en de spatiebalk (om te springen). Je hebt drie levens. De opzet van het Google Chrome experiment doet denken aan het recent geïntroduceerde Super Sync Sports waarmee je ook spellen kunt spelen waarbij je een telefoon als controller gebruikt.

google_chrome_maze_1

google_chrome_maze_2

Lees meer over: , , ,