Christmas en Santa zorgen voor geanimeerde versiering in zoekresultaten Google

Christmas en Santa zorgen voor geanimeerde versiering in zoekresultaten Google

Recent werd er al versiering in de zoekresultaten van Google gespot vanwege Chanoeka. Na zowel het uitvoeren van de zoekopdracht Hanukkah als de zoekopdracht Dreidel was er een blauwe balk te zien die bovenaan op de pagina met zoekresultaten werd geplaatst met verschillende dreidels. Een dreidel is een vierkantig tolletje waarmee kinderen spelen.

Kerst

In de afgelopen jaren versierde Google de zoekresultaten ook op deze manier vanwege de Kerstdagen en deze versiering heeft het bedrijf nu ook weer geactiveerd. Na het uitvoeren van zoekopdrachten gerelateerd aan Kerst zoals Christmas komt de versiering in beeld, verschil met afgelopen jaren is dat het dit jaar gaat om een geanimeerde afbeelding. Wie even wacht zal op een gegeven moment zelfs even de kerstman voorbij zien komen.

google_search_kerst

Tevens worden de zoekresultaten van versiering (kaarsjes) voorzien na het uitvoeren van de zoekopdracht Kwanzaa, een feest van het leven gebaseerd op Afrikaanse cultuur.

google_search_kwanzaa

Easter Eggs

Verder zitten er ook twee Easter Eggs gerelateerd aan de feestdagen verstopt in de zoekmachine. Als eerste komt er na het uitvoeren van de zoekopdracht Festivus links een metalen paal in beeld. Festivus is een dag ooit bedacht door schrijver Dan O'Keefe voor mensen die zich willen verzetten tegen de vercommercialisering van de feestdagen.

De Festivus Easter Egg werd afgelopen jaar al toegevoegd door Google, nieuw dit jaar is de Easter Egg Let's go caroling die alleen werkt in de mobiele versie van de zoekmachine. Meer over deze nieuwe Easter Egg verstopt door het bedrijf lees je op deze pagina.

Google Maps

Als laatste is het gele figuurtje van Google Maps genaamd Pegman (om Street View mee te openen) in een Kerstman omgetoverd. Google deed dit al eerder in de afgelopen jaren.

google_maps_pegman_kerst

Lees meer over: , , ,