Inchecken op plaatsen met Google Latitude

Google Latitude is uitgebreid met check-ins, iets wat al langer bestaat bij andere diensten zoals Foursquare. Met Latitude kun je 'inchecken' op plaatsen uit Latitude, de check-ins van je vrienden bekijken en statusniveaus bij een plaats verdienen, wat vergelijkbaar is met Foursquare. In dit geval gaat het om de statusniveaus Regular, VIP en Guru, je kunt dus geen burgemeester worden :-).

Net zoals het delen van locaties bepaal je zelf of je gebruik wilt maken van deze functie. Je kunt een check-in delen met je Latitude-vrienden, privé houden of openbaar plaatsen.

Omdat Google Latitude automatisch je locatie kan herkennen is er tevens de mogelijkheid om per locatie in te stellen dat je automatisch wordt ingecheckt op het moment dat je een bepaalde locatie bezoekt zodat je dit in de toekomst niet meer zelf hoeft te doen. Daarnaast is er de optie, eveneens in te stellen per locatie om een melding te ontvangen die je er aan herinnert om in te checken zodra je op een locatie arriveert.

Automatisch inchecken kan handig zijn maar automatisch uitchecken uiteraard ook. Wanneer je de plaats verlaat waarbij je bent ingecheckt, checkt Latitude je automatisch uit.

De nieuwe functie is alleen beschikbaar in in Google Maps 5.1 voor Android 1.6 of hoger. Met de Google Latitude applicatie voor de iPhone kun je al wel check-ins van vrienden bekijken en later zal de mogelijkheid om zelf in te checken uiteraard ook gaan volgen.

Screenshots en een video hieronder.

Lees meer over: ,