Chat heads toegevoegd aan Facebook Messenger voor Android

Facebook heeft nog net voor het uitbrengen van Facebook Home afgelopen een nieuwe versie van Facebook Messenger voor Android uitgebracht, de nieuwe versie van de applicatie heeft een feature gekregen die ook onderdeel is van de nieuwe launcher.

Het gaat om de feature chat heads waarmee je automatisch notificaties ontvangt op het moment dat er nieuwe gesprekken binnenkomen. Zodoende als je nu het thuisscherm open hebt staan of een andere applicatie aan het gebruiken bent een melding rechtsboven zal verschijnen met een foto van degene die je een nieuw bericht stuurt.

Door het drukken op een chat head kan het gesprek gestart worden of worden voortgezet zonder de huidige geopende applicatie te hoeven verlaten. Door een chat head naar beneden te slepen kan deze gesloten worden. Voor de feature is Facebook Home niet vereist, eventueel weer uitschakelen kan in de instellingen van Facebook Messenger.

In de instellingen is ook een optie te vinden om op deze manier ook notificaties te ontvangen over nieuwe SMS-berichten. De update lost daarnaast een aantal bugs op.

facebook_chat_heads_1

facebook_chat_heads_2

Lees meer over: , ,