Charlie Bit My Finger op YouTube levert 500.000 dollar op

De inmiddels vrij bekende video 'Charlie Bit My Finger', die hieronder is te bekijken heeft maar liefst een bedrag opgebracht van 500.000 dollar, dit vertelde de vader van Charlie in een interview met ABC Nightline. De video die in 2007 online werd gezet door Howard Davies-Carr werd al binnen enkele maanden miljoenen keren bekeken en nu 5 jaar later staat de teller al op meer dan 435 miljoen views.

De vader heeft op een gegeven moment overwogen om de video weer offline te halen maar omdat er al verschillende parodieën waren en kopietjes op andere website besloot hij om de video online te laten staan, geen gekke keus want nadat de video de 50 miljoen views bereikte begon de familie met geld verdienen met de advertenties rondom de video. Er is slechts 1 video die vaker is bekeken dan de video met de kinderen en dat is de video van het nummer Waka Waka dat Shakira maakte voor het WK voetbal in Zuid-Afrika.

De familie begon vanwege de populariteit in 2009 een blog over het leven van de kinderen en er is daarnaast een account op Twitter en er is een pagina op Facebook.

Lees meer over: ,