Champions League verbreekt Super Bowl record tweets per seconde

Gisteren vond de eerste halve finale in de Champions League plaats tussen Barcelona en Chelsea, de wedstrijd zorgde op Twitter voor een nieuw record kijkend naar sportevenementen. Gedurende de wedstrijd werden er veel berichten geplaatst op Twitter, op het hoogtepunt ging het om 13.684 tweets per seconde. Dit aantal is meer dan het vorige record van 12.233 tweets per seconde, dit was tijdens de Super Bowl.

Castle in the Sky

Het aantal tweets per seconde van gisteren komt echter nog lang niet in de buurt van het echte record dat nog altijd staat op 25.088. Dit aantal werd bereikt op 9 december vorig jaar toen in Japan de animatiefilm Castle in the Sky werd uitgezonden op televisie.

Op het moment van schrijven is de tweede halve finale in Champions League nog bezig die gaat tussen Real Madrid en Bayern München, deze wedstrijd zal ongetwijfeld ook voor een groot aantal tweets zorgen. Arjan Robben is in ieder geval wereldwijd trending topic.

Kaká

Om nog even bij Real Madrid te blijven. De Braziliaanse voetballer Kaká heeft vandaag als eerste sporter 10 miljoen volgers weten te bereiken op de microblogdienst. De speler staat in de top 20 gebruikers met de meeste volgers, deze lijst wordt nog altijd aangevoerd door zangeres Lady Gaga met meer dan 23 miljoen volgers. Justin Bieber staat op de tweede plaats met 20 miljoen volgers, Katy Perry volgt op drie met 18 miljoen volgers.

Lees meer over: