Cesar Chavez logo op Amerikaanse homepage Google

Vandaag op eerste paasdag eert Google in de Verenigde Staten op de homepage Cesar Chavez. César Estrada Chávez werd geboren op 31 maart 1927 in Yuma in de Amerikaanse staat Arizona en was een Amerikaans vakbondsleider en burgerrechtenactivist van Mexicaans-Amerikaans origine. Hij richtte samen met Dolores Huerta de National Farm Workers Association op, de latere United Farm Workers.

In een aantal Amerikaanse staten is de geboortedag van Cesar Chavez een officiële feestdag, het gaat om de staten Californië, Colorado en Texas. Chavez ontving tijdens zijn leven verschillende onderscheidingen, waaronder de Pacem in Terris Award in 1992 en de Presidential Medal of Freedom (postuum) in 1994. Afgelopen jaar richtte president Barack Obama het Cesar E. Chavez National Monument op in Kern County in Californië.

Google Doodle:

Het komt niet vaak voor dat Google doodles maakt die in het teken staan van burgerrechtenactivisten. Dit kwam slechts een paar keer voor sinds dat het bedrijf in 1999 begon met het maken van logo's voor speciale gelegenheden en geboortedagen. Zo werd er op 29 mei 2010 een logo geplaatst in het teken van burgerrechtenactiviste Rosa Parks.

Lees meer over: ,