Carglass repareert / Carglass vervangt / #carglasszuigt

Er is een relletje ontstaan op Twitter rondom Carglass. Vandaag maakte een blogger een nepaccount aan op Twitter en plaatste hierop de volgende waarschuwing: "Mensen die berichten posten met hashtag #carglasszuigt ik wil jullie erop wijzen dat onze juristen zich beraden op stappen tegen jullie."

Het idee was om een hoax te verzinnen over Carglass. Dit vanwege de reclames van het bedrijf en de negatieve tweets hierover op Twitter. Het was niet de bedoeling om het bedrijf te schaden maar om ze op een ludieke manier aan te tonen dat niet alles op Social Media gebied is wat het lijkt. In eerste instantie werd alleen de hashtag #carglasszuigt gebruikt maar afgelopen nacht bedacht de blogger dat dit misschien niet genoeg zou zijn voor het creëren van een hoax en zodoende ontstond het nagemaakte Twitter account.

En dat werkte 🙂 Het geplaatste bericht werd vervolgens geretweet door een hoop gebruikers en er ontstond een behoorlijke discussie doordat veel gebruikers het account als echt beschouwde. Pas enkele uren later bleek dat Carglass niet achter de actie zat.

Ondertussen op het officiële account van Carglass, met minder volgers dan het nepaccount is vandaag wel het eerste bericht geplaatst met de tekst "Welkom op de officiele Twitter pagina van Carglass Nederland!". Het nepaccount is vanmiddag overgedragen aan Carglass zo blijkt uit de laatste tweet.

Het relletje doet een beetje denken aan de rel met de Telegraaf eerder dit jaar al is deze rel minder heftig. Het is nog de vraag hoe Carglass uiteindelijk verder hierop gaat reageren. Het bedrijf zou de hoax kunnen omzetten in iets positiefs als het goed aangepakt wordt.

De blogger schreef verder nog:

"Maar nu duikt de pers en media er op en hebben mensen het over het aanklagen van mijn persoontje. Niet dat ik daar wakker van lig. Sterker nog, het geeft me alleen maar meer het idee dat het een goede actie was.  We hebben niemand schade willen berokkenen en voor Carglass is het leuke publiciteit omdat het merk na al die waardeloze flut filmpjes nu eens in een andere context besproken wordt".

Lees meer over: