Campagne om beelden Street View New Orleans te vernieuwen

Annalisa Kelly is in de Verenigde Staten een campagne begonnen om Google te overtuigen om nieuwe beelden voor Street View te schieten van New Orleans. In augustus 2005 werd de stad zwaar getroffen door orkaan Katrina. Honderdduizenden mensen werden uit de stad geëvacueerd en doordat enkele dijken het begaven kwam bijna de hele stad onder water te staan. De meeste beelden die op Street View bekeken kunnen worden van de stad dateren uit 2007 / 2008, echter zijn veel van deze beelden inmiddels achterhaald.

Sinds dat de stad werd getroffen door de orkaan is er hard gewerkt aan de heropbouw van de stad. Omdat Street View toch vaak geraadpleegd wordt om te bekijken hoe een bepaald gebied eruit ziet zijn de beelden nu negatief voor de stad. Daarom wil Annalisa Kelly dat Google nieuwe foto's gaat schieten. Op de blog die ze heeft geopend toont ze van diverse locaties beelden afkomstig van Street View gecombineerd met actuele foto's zodat het verschil goed is te zien, zoals hieronder met een foto uit 2008 en een foto uit 2012.

Aanvullend hierop is door Google Maps Mania een applicatie gemaakt die de beelden vergelijkt. Door de slider bovenaan de verschuiven komt de originele foto in beeld.