Call of Duty: Black Ops II spelers kunnen livestreamen naar YouTube

Aankomende dinsdag zal het spel Call of Duty: Black Ops II worden uitgebracht en deze negende release in de serie heeft een nieuwe feature waarmee spelers hun gameplay live kunnen streamen naar YouTube zo laat uitgever Activision weten.

De first-person shooter van ontwikkelaar Treyarch komt aanstaande dinsdag uit voor de Xbox 360, Playstation 3 en voor PC en later deze maand op vrijdag 30 november ook voor de Wii U, een nieuwe spelcomputer van Nintendo die op deze dag gelanceerd zal gaan worden. Het spel speelt zich af tijdens de koude oorlog in 1980 en in het jaar 2025.

De mogelijkheid om te streamen naar YouTube is beschikbaar voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 en zodoende kunnen andere spelers dus live meekijken op de videowebsite. Het gaat dan om het live streamen van multiplayer League Play games en hierbij kan een speler tevens beelden van een webcam toevoegen evenals audiocommentaar. Het is niet duidelijk of deze feature er ook gaat komen voor de PC. De vorige versie van het spel, Call of Duty: Black Ops had al een optie om video's snel te uploaden naar de videowebsite.

Voor dit alles is uiteraard wel een YouTube account vereist. De livestreams zijn straks te bekijken op de videokanalen van gebruikers op YouTube en via Call of Duty Elite.

Lees meer over: ,