Buienradar overgenomen door RTL Nederland

RTL Nederland is de nieuwe eigenaar van de populaire weersite Buienradar.nl zo is vanmorgen door RTL zelf bekend gemaakt. Met de aankoop van de site wordt RTL digitaal de grootste aanbieder van weer, verkeer en nieuws. Buienradar.nl is een van de grootste websites van Nederland. De website trekt gemiddeld bijna 50 miljoen unieke bezoekers per maand en op piekmomenten tot 30 miljoen pageviews per dag.

Trouwe bezoekers van de website gaan weinig merken van de overname. Buienradar blijft een zelfstandig merk en de site blijft gratis te bezoeken. Wat RTL voor de site heeft betaald, is niet bekendgemaakt maar dit zal ongetwijfeld in de miljoenen lopen. Vanaf morgen, 1 april zal de overname definitief zijn maar het zal geen grap betreffen :-).

Buienradar.nl werd in 2006 opgericht door Edwin Rijkaart samen met zijn twee broers. De website groeide snel en werd in 2007 en 2010 uitgeroepen tot site van het jaar. Rijkaart was eerder verantwoordelijk voor beurs.nl, een website die hij verkocht aan Reed Elsevier.

Lees meer over: ,