Bugs in iOS 7 waarmee vergrendelde toestellen beperkt gebruikt kunnen worden

Bugs in iOS 7 waarmee vergrendelde toestellen beperkt gebruikt kunnen worden

Sinds afgelopen woensdag is iOS 7 beschikbaar voor iedereen met een iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4 en de iPod Touch vijfde generatie. Nu een aantal dagen later zijn de eerste twee bugs ontdekt in de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem door Forbes. De eerste bug die werd gevonden zorgt ervoor dat het mogelijk is om beperkte toegang te krijgen tot een vergrendelde iPhone of iPad met iOS 7 zonder dat het vereist is om de ingestelde pincode van het toestel in te voeren.

Door op het vergrendelscherm het bedieningspaneel tevoorschijn te halen kan daarna de timer worden geopend. Door vervolgens de standby-knop in te houden verschijnt een melding om het toestel helemaal uit te schakelen, na het klikken op Annuleren en twee keer op de thuisknop te drukken verkrijgt men toegang tot alle opgeslagen foto's.

In de fotoapplicatie is het dan mogelijk om de foto's te bekijken, te bewerken maar ook is het mogelijk om de foto's door te sturen per e-mail of te delen op Twitter of Facebook indien aanwezig. Daarnaast kan het volledige adresboek worden bekeken en kunnen foto's worden gekoppeld aan contactpersonen. Wat betreft deze bug is Apple op de hoogte gebracht en het bedrijf heeft belooft de bug op te lossen met een volgende update.

Een eventuele tijdelijke oplossing is het bedieningspaneel op het vergrendelscherm uit te schakelen. Dit kan door naar de instellingen te gaan en bedieningspaneel te selecteren.

iphone_bedieningspaneel

Bellen met willekeurige nummers

Met een tweede bug die is ontdekt is het mogelijk om met een vergrendelde iPhone te bellen. De bug zit in de functie om een noodnummer te bellen. Door te drukken op noodgeval kan elk gewenst telefoonnummer om te bellen worden ingevoerd. Door herhaaldelijk op de belknop te drukken verschijnt er een leeg scherm met het logo van Apple en maakt de iPhone verbinding. De bug werd getest op meerdere toestellen en in alle gevallen was het mogelijk om willekeurige telefoonnummers op te bellen.

In het geval van de eerste bug hierboven genoemd is er een tijdelijke oplossing, het is echter niet mogelijk om de functie om een noodnummer te bellen uit te schakelen.

Lees meer over: , , ,