Bug in App Store Apple laat applicaties crashen

Een bug in de App Store van Apple zorgt ervoor dat updates van applicaties niet goed geïnstalleerd worden met als gevolg dat de applicaties onderuit gaan na openen op apparaten met iOS. De eerste die de problemen constateerde was de ontwikkelaar Marco Arment van de applicatie Instapaper. De update ging op 3 juli live en veel gebruikers klaagden vervolgens dat de applicatie direct crashte na opstarten. Arment zag al snel dat het probleem niet in de applicatie zelf zat omdat andere ontwikkelaars en gebruikers dezelfde problemen ondervonden. Onder andere hadden gebruikers problemen met Angry Birds Space HD na het installeren van een update voor het populaire en gratis spel.

Nadat Arment contact had gezocht met Apple werd het probleem snel opgelost al werd hem niet verteld wat het probleem nu precies was. Mocht je momenteel een applicatie hebben die niet goed start zul je deze eerst volledig moeten verwijderen en dan een nieuwe correcte versie downloaden uit de App Store. Let wel op dat in het geval van sommige applicaties kan dit echter wel leiden tot het verlies van instellingen en gegevens.

Marco Arment heeft een lijst gepubliceerd op zijn blog met getroffen applicaties. Inmiddels staan er 114 applicaties op de lijst maar daarna is hij gestopt met het bijwerken omdat er teveel meldingen bij hem binnenkwamen en het bijwerken dus niet meer te doen was.

Update

In een reactie laat Apple weten: "We are aware of the issue related to apps crashing after update. We are currently working on resolving the issue. Stay tuned for updates." Ook heeft het bedrijf een bericht gestuurd naar ontwikkelaars betreffende de problemen inclusief.

Lees meer over: ,