Bug Google Chrome zorgde voor blanke pagina na zoeken

Het kan goed zijn dat als je gebruik maakt van Google Chrome en vandaag hebt gezocht door een zoekopdracht in de adresbalk in te voeren dat je geen zoekresultaten in beeld kreeg maar geen geheel wit scherm. De die zich voordeed zorgde voor een hoop reacties van gebruikers onder andere op Twitter. Er is een workaround beschikbaar maar inmiddels laat Google weten dat het probleem voor de meeste gebruikers opgelost zou zijn al is het vooralsnog onduidelijk wat de oorzaak van de bug en de blanke pagina was.

Mocht je nog wel problemen ondervinden dan kan er tijdelijk omheen gewerkt worden. Dit doe je door naar de instellingen van de browser te gaan, daarna op de pagina die opent onder de kop Zoeken klik op de knop Zoekmachines beheren. In het venster dat opent scroll dan naar beneden en voeg een nieuwe zoekmachine toe. Geef dan als naam bijvoorbeeld Google2 en vul als URL 'https://www.google.com/search?q=%s' in.

Zoek daarna de nieuw aangemaakte zoekmachine op in de lijst en klik op de optie 'Instellen als standaard'. Zorg er wel voor dat de originele zoekmachine blijft bestaan.

Lees meer over: , ,