Bug Analytics toont willekeurige sites in rapport uitstappagina’s

Op Stateofsearch.com verscheen vanmiddag een bericht over een bijzondere bug in Google Analytics. Het gaat om het rapport 'Uitstappagina's'. Als je dit rapport opent dan zie je een overzicht met pagina's van je eigen site. Achter elke pagina staat vervolgens een klein icoon om in een popup de betreffende pagina te openen. Normaal gesproken opent dan je eigen site maar door de bug worden er willekeurige websites geopend.

Inmiddels is duidelijk dat diverse gebruikers hetzelfde probleem ervaren en een kleine test laat inderdaad zien dat de bug aanwezig is. In dit geval werd na het klikken op het icoon in plaats van een pagina van WebSonic.nl een Russische website geopend. Het lijkt er niet op dat de bug direct heel gevaarlijk is maar opmerkelijk is het in ieder geval wel.

Het rapport is te vinden door aan de linkerkant te gaan naar 'Inhoud' en hier te kiezen voor 'Site-inhoud'. Klik daarna op het menu item Uitstappagina's.

Update

Google geeft aan dat de bug in Analytics nu is opgelost.

Mail

Dan is er nog iets anders misgegaan betreffende Google Analytics. Google wilde enthousiast een groep gebruikers gaan mailen over de beschikbaarheid van Analytics Realtime binnen hun account. Echter plaatste het team van Analytics per ongeluk alle mailadressen in het 'Aan' veld in plaats van het 'BCC' veld. Zodoende zagen 500 gebruikers dus elkaars mailadressen, iets wat niet zo heel netjes is. Google had de fout snel door en reageerde snel door een excuus naar alle betrokkenen te sturen.

Lees meer over: ,