Browsers: 10 miljoen downloads IE9, Firefox 4 uitgesteld

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de beta van Internet Explorer 9 nu 10 miljoen keer is gedownload. Het gaat hard met de betaversie van de browser wat dat betreft. Begin deze maand werd nog bekend gemaakt dat IE9 6 miljoen keer gedownload was. De beta werd gepubliceerd door Microsoft op 15 september en werd binnen 2 dagen wereldwijd meer dan 2 miljoen keer gedownload.

Firefox

Ondertussen heeft Mike Beltzner van Mozilla bekend gemaakt dat de definitieve versie van Firefox 4 is uitgesteld tot volgend jaar. De vertraging heeft onder andere te maken met het feit dat de ontwikkeling van beta 7 langer duurt dan verwacht. Beta 7 zou oorspronkelijk in september uitkomen maar dit is nu verschoven naar begin november. Deze betaversie van Firefox 4 moet feature complete zijn wat betekent dat er na het uitkomen geen nieuwe functies meer worden toegevoegd aan de browser.

Mike Beltzner geeft nog wel aan dat ontwikkelaars van extensies voor de browser aan de slag kunnen zodra beta 7 er is aangezien er vanaf dat moment geen nieuwe functies meer worden toegevoegd. Er komen nog enkele betaversies uit dit jaar en begin volgend jaar wordt de Release Candidate verwacht. Kort daarop zal de officiƫle versie volgen wat wel eens gelijk zou kunnen vallen met de release van Opera 11.

Opera

Onlangs werd de eerste alfaversie van Opera 11 uitgebracht door de Noorse softwaremaker. De nieuwe versie van de browser zal ook ondersteuning gaan bieden voor extensies vergelijkbaar met Firefox, en Google Chome. De aanvullingen zijn te downloaden via de addons-gallery.