Britse shorttrackster sluit account op Twitter na dreigtweets

Britse shorttrackster sluit account op Twitter na dreigtweets

De 23-jarige Britse shorttrackster Elise Christie beleeft helaas geen goede Olympische Spelen in Sotsji. Het begon met de 500 meter shorttrack afgelopen vrijdag, tijdens de wedstrijd was Elise Christie verantwoordelijk voor de val van Arianna Fontana uit Italië.

Christie wist te eindigen als tweede maar door de veroorzaakte val werd de shorttrackster na afloop van de wedstrijd teruggezet naar de achtste plaats en kreeg ze dus geen zilveren medaille. Hier bleef het helaas niet bij want een dag later werd Christie gediskwalificeerd voor de 1500 meter omdat ze met haar schaats binnen de afzetting zou zijn gegaan.

Na dus de nodige sportieve pech kreeg ze veel kritiek over haar heen op Twitter waaronder diverse dreigtweets met als gevolg dat ze later op zaterdag besloot om haar account te sluiten. Elise Christie liet tegenover de BBC weten dat de tweets er niet om logen en er diverse bedreigingen tussen zaten. I have had a few people threatening me, cyber bullying basically. I have had to deal with abuse on the internet as well, so, I have found it hard.

Zodoende werd in samenspraak met TeamGB besloten om het account op de microblogdienst te sluiten om zo de focus weer op de Olympische Spelen te leggen. Morgen zal de Britse shorttrackster weer in actie gaan komen op de 1000 meter shorttrack.

Lees meer over: ,