Bril van Google kan automatisch foto’s maken

De nieuwe bril van Google waaraan momenteel nog druk wordt gewerkt krijgt een feature om automatisch foto's te schieten en te uploaden. Dit heeft de medeoprichter van Google, Sergey Brin bekend gemaakt in een e-mail naar alle ontwikkelaars die zich hebben opgegeven voor het testmodel van de bril. In het bericht zegt Brin dat hij recent deze nieuwe feature waarmee er elke 10 seconden automatisch een foto wordt gemaakt heeft uitgetest. Hij schakelde de feature in terwijl hij reed in de Amerikaanse staat Montana en elke foto die werd gemaakt werd tevens automatisch geüpload naar Google+.

Na afloop heeft Brin de foto's bekeken en de beste foto eruit gepikt, deze zie je hieronder. Hij geeft aan dat hij op deze manier eenvoudig foto's kon maken van het landschap tijdens het rijden zonder dat hij hierdoor werd afgeleid. Verder geeft hij aan, “Whether you’re exploring a new city, hiking in the woods, or playing with your kids — Glass allows you to enjoy and share life’s moments without being tied down by technology.” aldus Brin.

Recent gaf de medeoprichter van Google aan dat hij verwacht dat de bril in 2014 op de markt zal komen voor consumenten. Ontwikkelaars die zich hebben opgegeven voor de testversie van 1500 dollar kunnen deze waarschijnlijk begin volgend jaar verwachten.

Lees meer over: ,