Breakup Notifier door Facebook geblokkeerd – update

Er is tenslotte overal wel een app voor tegenwoordig en zo is er sinds kort ook een applicatie om de relatiestatus van iemand op Facebook in de gaten te houden. Het idee van Breakup Notifier is heel simpel. Je logt in met je Facebook account en kiest vervolgens de vrienden waarin je geïnteresseerd bent maar momenteel bezet zijn. Zodra de relatiestatus van diegene dan wijzigt wordt er automatisch een e-mailbericht naar je gestuurd zodat je direct actie kunt ondernemen :-).

Het gaat misschien wat ver maar een succes is de applicatie in ieder geval wel, een dusdanig succes zelfs dat de applicatie is geblokkeerd door Facebook. Binnen 24 uur had de applicatie al meer dan 100.000 gebruikers en dit aantal is na een week flink opgelopen naar meer dan 3.5 miljoen gebruikers. Het lijkt erop dat het sociale netwerk wat moeite had met het aantal API calls met als gevolg dat de applicatie is geblokkeerd.

De bedenker van Breakup Notifier, Dan Loewenherz heeft contact gezocht met Facebook en wil proberen om de applicatie zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen.

Update

Inmiddels is Breakup Notifier weer beschikbaar.

De applicatie is eigenlijk ontstaan als grap. Loewenherz had niet verwacht dat er zoveel gebruikers zouden afkomen op zijn creatie. Wel is door het grote aantal gebruikers het idee ontstaan om serieus er mee verder te gaan en geld te gaan verdienen aan de applicatie door het bijvoorbeeld zo te maken dat twee vrienden gratis in de gaten gehouden kunnen worden en 5 dollar te rekenen om meer vrienden te monitoren.

Lees meer over: