Boutique is de naam van app store voor Google Glass

Project Glass Logo Er zal straks een aparte app store gaan komen voor de nieuwe bril van Google. Er zijn diverse verwijzingen naar de winkel opgedoken in het installatiebestand van een update voor de bril en zodoende blijkt ook dat de downloadwinkel de naam Boutique zal gaan krijgen. In het installatiebestand staan onder andere regels code die wijzen op het synchroniseren van applicaties met Boutique, het is niet duidelijk waarom Google er niet voor kiest om Google Play, de downloadwinkel voor Android in te gaan zetten. Op dit moment is er nog geen centrale plek beschikbaar voor het downloaden van applicaties.

Naast het bovenstaande is er een mediaspeler ontdekt met standaard functionaliteiten plus de mogelijkheid om informatie over het betreffende album en artiest te tonen.

Afgelopen week werd er overigens nog een browser toegevoegd aan de bril om te kunnen surfen op internet. De browser is vooralsnog wel beperkt, zo worden niet alle websites goed getoond en is het niet mogelijk om invoervelden in te vullen. Zodoende kan er bijvoorbeeld niet ingelogd worden op Twitter en Facebook. Video's afspelen op YouTube werkt, video's op andere sites zoals Vimeo werken nog niet. Het lijkt dat het gaat om een aangepaste browser van Android, wellicht dat later Google Chrome wordt toegevoegd.

google_browser_1

google_browser_2

Lees meer over: ,