Bohemian Rhapsody van Queen in Tweets

Ran Enrico Magen, ontwikkelaar van Twitter, heeft de volledige tekst van Bohemian Rhapsody van Queen in tweets weten samen te stellen. Magen deed dit door een custom timeline te maken. De mogelijkheid om custom timelines werd afgelopen maand door Twitter geïntroduceerd, met de feature kan een timeline geheel opgezet worden naar eigen wens. Op dit moment kan een custom timeline alleen aangemaakt worden met TweetDeck.

Bohemian Rhapsody is een echte klassieker en staat al jaren op de eerste plaats van de Top 2000 van Radio 2 waaronder dit jaar. In 1999 werd de Top 2000 voor het eerst uitgezonden door Radio 2 en in dat jaar voerde Bohemian Rhapsody direct de lijst al aan.

Met uitzondering van de jaren 2005 en 2010 stond de hit van Queen elk jaar op de eerste plaats in de Top 2000. In 2005 stond Avond van Boudewijn de Groot op de eerste plaats in de lijst en in 2010 was de eerste plaats weggelegd voor Hotel California van The Eagles.

De ontwikkelaar van Twitter zocht alle zinnen uit het nummer geplaatst door willekeurige gebruikers van de microblogdienst bij elkaar en kwam zo tot een bijzonder eindresultaat. Hieronder zie je een klein gedeelte van de tweets, de volledige versie van Bohemian Rhapsody samengesteld door Ran Enrico Magen kan hier op Twitter worden bekeken.

twitter_bohemian_raphsody

Lees meer over: