Boete voor dragen Google Glass tijdens autorijden verworpen

Boete voor dragen Google Glass tijdens autorijden verworpen

Eind oktober afgelopen jaar kreeg Cecilia Abadie uit San Diego als eerste ooit een bekeuring voor het dragen van de bril van Google tijdens het rijden op de snelweg. Abadie werd in eerste instantie aangehouden door de politie omdat ze iets te hard op de snelweg reed maar de agent schreef daarna een tweede boete uit voor het dragen van de bril.

Cecilia Abadie verklaarde direct tegenover de agent dat de bril niet actief was maar de agent besloot toch om de tweede bekeuring te schrijven ondanks dat hij niet kon bewijzen dat de bril aan stond. Afgelopen week heeft een rechter in San Diego dan ook besloten dat Cecilia Abadie de bekeuring voor het dragen van de bril tijdens het autorijden niet hoeft te gaan betalen. Dit omdat er geen enkel bewijs was dat de bril daadwerkelijk aan stond.

Gebruikers van de bril van Google in Californië kunnen dus veilig de bril in de auto op hun hoofd houden mits deze is uitgeschakeld. Daarnaast is het wel zo dat indien de bril toch wordt gebruikt tijdens het rijden voor bijvoorbeeld navigatie deze door simpelweg een commando uit te spreken snel uitgeschakeld kan worden, nog voor een eventuele agent iets kan controleren. Het is dus aan gebruikers om hier verantwoordelijk mee om te gaan.

Lees meer over: ,