Blokkeer uitnodigingen van apps en spellen op Facebook

Blokkeer uitnodigingen van apps en spellen op Facebook

Indien je actief bent op Facebook dan ken je vast wel de uitnodigingen om bepaalde spellen te gaan spelen of bepaalde apps te proberen. Naarmate je meer vrienden hebt die veel verschillende spellen spelen op Facebook dan kan het zo zijn dat het aantal uitnodigingen voor spellen waar je niet in geïnteresseerd bent lichtelijk begint te irriteren 🙂

App-verzoeken blokkeren

Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar om het aantal uitnodigingen flink te kunnen verminderen. Om een aantal blokkades in te stellen ga naar de instellingen van het sociale netwerk door rechtsboven op het tandwieltje te klikken en daarna te kiezen voor Accountinstellingen. Klik daarna aan de linkerkant in het menu op het item Blokkeren.

Op de pagina die opent heb je diverse mogelijkheden waaronder Uitnodigingen van apps blokkeren. Hier kun je eenvoudig app-verzoeken blokkeren door de namen in te voeren van de vrienden waarvan je continue uitnodigingen ontvangt. Na het invoeren van de namen van vrienden zul je geen app-verzoeken van hun meer ontvangen, het is dus niet zo dat de vriend op het sociale netwerk volledig geblokkeerd en genegeerd zal worden.

facebook_app_block_1

Een andere manier om de vele binnenkomende verzoeken aan te pakken is door specifieke apps en spellen te blokkeren. Dit kan helemaal onderaan de pagina. Door de naam van de betreffende app in te voeren kan deze geen contact meer opnemen en zul je dus geheel geen verzoeken meer ontvangen betreffende de specifiek ingevoerde app.

facebook_app_block_2

Een overzicht van alle verzoeken die je hebt ontvangen kan bekeken worden in het App Center van Facebook. Door hier op het kruisje te klikken van een verzoek verschijnt ook de optie in beeld om alle verzoeken van de betreffende vriend te blokkeren plus de optie om de specifieke app zelf te blokkeren. Let wel op dat de geblokkeerde app nog wel op een later moment kan opduiken in een bijvoorbeeld een advertentie in het nieuwsoverzicht.

facebook_app_block_3

Specifieke notificaties van apps uitschakelen kan ook in het overzicht met meldingen te zien na het klikken op de kleine witte wereldbol in de blauwe balk bovenaan de website. Door op een melding te gaan komt er rechts een klein kruisje in beeld. Na het klikken op het kruisje zal er gevraagd worden of je de notificaties van de app definitief wilt uitzetten.

Lees meer over: