Blogger toont melding aan gebruikers Opera

Blogger kondigde vorig jaar juli al aan ondersteuning te bieden voor de browsers, Google Chrome, Firefox, Internet Explorer en Safari. Op dat moment werd aangegeven dat ondersteuning voor Internet Explore 7, Firefox 3.5 en Safari 3 per 1 augustus 2011 zou komen te vervallen. In de aankondiging toen werd de browser afkomstig uit Noorwegen, Opera verder niet genoemd. Nu heeft de Noorse browser niet zo'n heel groot marktaandeel wereldwijd (rond de 1.6%) maar is er wel een trouwe groep gebruikers.

Tot ergenis van deze groep gebruikers is Blogger sinds eind vorige maand begonnen met het tonen van een melding dat er geen ondersteuning is voor de browser en dat daardoor mogelijk sommige onderdelen van Blogger het niet goed doen. Als alternatief wordt uiteraard verwezen naar Google Chrome. Het is ergens opmerkelijk omdat Opera toch wel een moderne browser is vergelijkbaar met de browsers Firefox en Google Chrome.

Een screenshot hieronder, dezelfde melding komt ook in beeld als Blogger geopend wordt met Internet Explorer 7. Er is wel ondersteuning voor Internet Explorer 8 en 9.

Lees meer over: , ,