Blogger Stats definitief doorgevoerd

Begin juli introduceerde Blogger, Blogger Stats. Een realtime statistiekendienst voor Blogger in eerste instantie alleen beschikbaar in de testversie van de blogdienst, Blogger in Draft. De statistieken zijn nu, nog net voor de elfde verjaardag van Blogger defintief doorgevoerd en voor iedereen beschikbaar. Direct op het dashboard staat een linkje 'stats' om snel de statistieken te bekijken. In het overzicht zie je het aantal paginaweergaves van de huidige dag, van gisteren, de afgelopen maand en van het begin. Verder het aantal paginaweergaves per bericht met daarnaast verwijzende websites en een wereldkaartje. Aanvullend daarop wordt informatie getoond over gebruikte browsers, gebruikte besturingssystemen en zoekwoorden.

Sinds de lancering van de functionaliteit zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd waaronder de mogelijkheid om jezelf van meting uit te sluiten. Zodoende worden je eigen bezoeken dan niet meegeteld waardoor de cijfers net even iets realistischer zijn.

Gadgets

Aanvullend op de statistieken is er in Blogger in Draft een gadget beschikbaar gekomen die de statistieken op je blog kan weergeven. De gadget, eventueel geanimeerd toont alleen het totaal aantal paginaweergaves. Er kan gekozen worden uit een aantal verschillende stijlen. Aanvullend daarop is er een gadget om de meest populaire berichten te tonen. Zodoende kun je een blokje creëren met de meest gelezen berichten van de afgelopen 7 dagen, 30 dagen of all time eventueel met thumbnail en snippet.

Lees meer over: ,