Blogger-profiel vervangen door profiel Google+

Gebruikers van Blogger in Draft krijgen nu de mogelijkheid om in plaats van een Blogger-profiel een Google+ profiel te gaan gebruiken. Uiteraard heeft dit alleen zin als je al gebruik maakt van het nieuwe sociale netwerk van Google. Nadat deze koppeling is gemaakt krijg je als gebruiker van Blogger in de toekomst dan automatisch alle nieuwe features die te maken hebben met de koppeling tussen beiden.

Foutje

Eerder deze week rolde Google per ongeluk deze mogelijkheid tot koppelen al uit naar alle gebruikers van Blogger.com. Er verscheen een melding in beeld met dode links. Het was echter de bedoeling dat eerst alleen gebruikers van Blogger in Draft, de testversie van Blogger deze mogelijkheid zouden krijgen zoals nu het geval is. Gebruikers van Blogger.com zelf krijgen in de komende weken de optie in beeld om over te schakelen.

Vervangen

Om nu alvast je profiel te vervangen ga naar deze pagina. Er wordt dan getoond hoe je nu zichtbaar bent en hoe de nieuwe situatie eruit komt te zien. Let wel op dat na overschakelen naar een Google+ profiel je nog 30 dagen de tijd hebt om terug te gaan naar je Blogger-profiel. Daarna worden de gegevens van je Blogger-profiel verwijderd.

Zodra je akkoord gaat en op de knop 'Nu overschakelen' klikt zal er gevraagd worden om je identiteit opnieuw te bevestigen door nogmaals in te loggen.

Lees meer over: , ,