Blogger nu met eigen statistieken [Blogger Stats]

Om het aantal bezoekers te meten van je eigen weblog is niet langer Google Analytics of een ander pakket vereist. Het team van Blogger heeft op veler verzoek een eigen manier om bezoekers te meten geïntroduceerd, genaamd Blogger Stats. Statistieken zijn in eerste instantie alleen beschikbaar in de testversie van Blogger.

Bezoekers worden automatisch gemeten en hiervoor hoeft niets apart ingesteld te worden. De statistieken zijn niet zo uitgebreid als Google Analytics. In het overzicht zie je het aantal paginaweergaves van de huidige dag, van gisteren, de afgelopen maand en van het begin.

Verder het aantal paginaweergaves per bericht met daarnaast verwijzende websites en een wereldkaartje. Aanvullend daarop wordt informatie getoond over gebruikte browsers, gebruikte besturingssystemen en zoekwoorden. Unieke bezoekers worden niet getoond.

Zoals gezegd niet zo uitgebreid nog maar dat volgt wellicht in de toekomst. In ieder geval zijn de statistieken een goede aanvulling op Analytics. Op deze manier kun je snel actuele, bijna real time statistieken bekijken wat bij Analytics dan weer niet het geval is.

Een aantal screenshots hieronder.

Lees meer over: , ,