Blogger na 20.5 uur weer beschikbaar

Gebruikers van de gratis blogdienst van Blogger kunnen weer berichten online plaatsen, iets wat de afgelopen 20.5 uur niet meer mogelijk was. Het plaatsen van nieuwe berichten is weer mogelijk en in de komende uren worden berichten en reacties die waren verdwenen weer teruggeplaatst. Google geeft aan de pijn net zo hard te voelen omdat het bedrijf ook zelf gebruik maakt van de blogdienst voor een hoop producten.

De storing deed zich plotseling voor tijdens geplande onderhoudswerkzaamheden afgelopen woensdagavond. SInds dat moment ondervonden gebruikers diverse problemen op willekeurige momenten zoals berichten die ineens waren verdwenen, foutmeldingen die in beeld kwamen, het uitkomen op verkeerde blogs, etc.

Google besloot om terug te vallen op een versie van Blogger van afgelopen woensdag met als gevolg dat berichten gepubliceerd sinds dat moment niet meer bestonden. Om alle berichten en ook de reacties te herstellen werd gisteren besloten om alle blogs in te stellen op read-only waardoor het dus niet mogelijk was om berichten te publiceren.

Status

Grote storingen als deze komen gelukkig niet vaak voor. Mocht het toch gebeuren dan is de status van de blogdienst altijd te volgen op status.blogger.com.

Nieuwe interface

Google is verder ook gestart met de geleidelijke uitrol van de eerder aangekondigde nieuwe interface naar alle gebruikers. Echter volgens het team van Blogger zou deze uitrol niets te maken hebben gehad met alle problemen in de afgelopen dagen.

Lees meer over: ,