Blogger krijgt een nieuwe interface

Het wordt een goed jaar voor gebruikers van Blogger want het is volgens Google tijd voor een grote update waarmee de dienst een beter alternatief wordt voor WordPress.com. Dit jaar zal Blogger volledig op de schop gaan en diverse nieuwe features gaan krijgen. Zo zal de gehele interface zal op de schop gaan waarvan je hieronder een aantal afbeeldingen ziet. Dit jaar komen ook de mobiele templates naar Blogger die nu al beschikbaar zijn in Blogger in Draft. Er zullen nog meer nieuwe features komen maar daar wordt pas in een later stadium meer over verteld.

Groei

Blogger is inmiddels flink gegroeid en behoort tegenwoordig tot de 10 grootste websites en is groter dan concurrent WordPress.com. 7 jaar geleden had Blogger nog slechts 250.000 actieve lezers en in de afgelopen jaren is dit gestegen naar maar liefst 400 miljoen actieve lezers. De blogdienst is inmiddels beschikbaar in 50 verschillende talen en meer dan 75 procent van het verkeer is afkomstig van buiten de Verenigde Staten.

Alle gebruikers zijn verantwoordelijk voor meer dan een 500 miljoen berichten, goed voor 500 miljard woorden. Vooral in het afgelopen jaar werden er veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd waaronder Blogger Stats, een Sjabloonontwerper en een verbeterde preview.

Lees meer over: ,