Blogger in Draft: Mobiele templates

Blogger in Draft is de testversie van Blogger.com waar bepaalde functionaliteiten eerst worden uitgetest voordat deze definitief worden uitgerold op Blogger.com. Dit is ook het geval met de introductie van mobiele templates. Omdat veel mensen tegenwoordig websites en dus ook blogs lezen op mobiele telefoons werd het tijd om Blogger.com mobiel te maken. De nieuwe mobiele templates zijn uit te proberen door te gaan naar draft.blogger.com, in te loggen en te kiezen voor Instellingen. Klik daarna op het tabblad 'E-mail en Google Mobile'.

Hier staat direct bovenaan de vermelding 'Mobiele sjablonen weergeven'. Om de mobiele template in te schakelen klik hier op 'Ja, op mobiele apparaten de mobiele versie van mijn sjabloon weergeven.' Middels de knop eronder kan er dan een voorbeeld worden bekeken. Om de keus definitief te maken klik onderaan op 'Instellingen opslaan'.

Er staat een QR-code naast de instelling om eventueel met je telefoon snel je blog te openen. Zodra ingeschakeld bezoek je blog met een mobiele telefoon en je zult zien dat automatisch de mobiele versie in beeld komt. Nog niet alle gadgets worden mobiel weergegeven en op dit moment worden varianten van de templates Simple en Awesome ondersteund. Het plaatsen van reacties is mogelijk evenals het bekijken van video's.

Je kunt in de browser overigens ook altijd de mobiele versie opvragen door /?m=1 achter het adres van je blog te typen, ongeacht of de functie is ingeschakeld of niet.

Lees meer over: ,