Bitly Pro maakt nu deel uit van Bit.ly

Begin 2010 kwam Bit.ly met een nieuwe service genaamd Bit.ly Pro waarmee het mogelijk werd om een eigen domein te koppelen aan de URL-verkorter. Zodoende ontstond er dus de mogelijkheid om eigen korte URL's te maken zoals bijvoorbeeld wbsc.nl/cHUsVj, iets wat mooier is voor een website en herkenbaarder / betrouwbaarder kan zijn voor bezoekers dan de standaard URL's van de Bit.ly.

Voor iedereen

Het goede nieuws dat nu uit het Bit.ly kamp is gekomen is dat deze mogelijkheid nu standaard gratis beschikbaar komt voor alle gebruikers van de URL-verkorter. Sinds de introductie zijn er meer dan 10.000 korte domeinen gekoppeld waaronder enkele bekenden zoals gat.es, diddy.it, dalaila.ma en cart.mn en ook de korte URL's van WebSonic.nl, bijvoorbeeld te zien op Twitter worden op deze manier gemaakt.

Om hier gebruik van te maken heb je een Bit.ly account nodig plus uiteraard een kort domein die je vervolgens naar de servers van Bit.ly laat verwijzen. Het domein kan ingesteld worden door in te loggen en te gaan naar Account Settings. De instellingen vind je onder de kop 'Custom Short Domain'. Er kan maximaal 1 domein gekoppeld worden.

Aanvullend op het bovenstaande verhaal kan er een tracking domain ingesteld worden. Dit is het normale domein van een website gebruikt om statistieken te tonen. In het geval van WebSonic is dat dus websonic.nl. Als dit is ingesteld dan worden alle clicks geregistreerd, ook clicks op links die gemaakt zijn door andere gebruikers worden meegenomen.

Lees meer over: ,