Bit.ly Bundles

URL-verkorter Bit.ly heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die nog wel eens van pas kan gaan komen, genaamd Bit.ly Bundles. Een makkelijke manier om een aantal verschillende links met een enkele Bit.ly URL te delen met iemand. Het maken van een Bundle gaat eenvoudig door naar de homepage van de URL-verkorter te gaan en simpelweg hier meerdere URL's in het veld te plaatsen. Het is wel vereist dat je eerst even inlogt. De URL's worden automatisch omgezet naar een kort adres.

Zodra je meerdere URL's plaatst dan komt er direct onder het veld een knop 'Bundle' tevoorschijn om er een setje van te maken. Na het klikken hierop worden de links gebundeld en kan er een titel voor de set worden ingevoerd en een preview worden bekeken. Aan de rechterkant staat tevens de korte URL.

Iemand die deze URL opent komt terecht op een pagina van Bit.ly en ziet hier de gedeelde links. Mits beschikbaar zal er per link een afbeelding van de desbetreffende pagina worden getoond evenals de titel, de volledige URL, de eerste regels tekst van de pagina en statistieken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Embed.ly.

Lees meer over: ,