Binnenkort nieuwe website MixBit van medeoprichter YouTube

mixbit_logoMedeoprichter en voormalig CEO van YouTube Chad Hurley heeft gisteren op Twitter laten weten momenteel bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe videowebsite genaamd MixBit. Hurley gaf op Twitter aan een nieuwe video website te gaan starten mede omdat YouTube zou gaan sluiten. Hoewel de sluiting van YouTube uiteraard een 1 april grap was waarover je hier meer kunt lezen is de aankomende lancering van MixBit dit niet.

Vorige maand verwees Hurley al tijdens het South by Southwest festival in Austin, Texas naar de nieuwe videowebsite en gaf toen aan het jammer te vinden dat het festival niet een maand later plaatsvond omdat hij dan het definitieve product al had kunnen laten zien.

Wat MixBit precies gaat zijn is nog niet duidelijk. Op de homepage van de website staat als omschrijving 'Instead of sitting around, we thought you'd want a new site to not only watch cat videos, but create them... together!' Geïnteresseerden kunnen op dit moment een e-mailadres invullen op de website om op de hoogte te blijven. Chad Hurley en Steve Chen, een van de andere medeoprichters van YouTube zitten samen achter het bedrijf AVOS uit San Francisco waar onder andere weer de site Delicious.com sinds april 2011 onder valt.

Lees meer over: